Porast broja nekategorisanih objekata za smeštaj u Sokobanji

Prema rečioma direkrora Turističke organizacije Sokobanja, Ljubinka Milenkovića, zbog porasta nekategorisanih objekata za smeštaj, iz Ministarstvo turizma je najavljeno da će Republička turistička inspekcija u 2024. ozbiljno intervenisati u top destinacijama i većim gradovima.

Turistička organizacija Sokobanja je u saradnji sa turističkom inspekcijom Republike Srbije evidentirala porast nekatigorisanih objekata za smeštaj gostiju u Sokobanji, a naročito u novoizgrađenim objektima vlasnika čije je mesto prebivališta van Sokobanje. Lokalna turistička inspekcija intenzivno radi na suzbijanju ove pojave ali, kako je objasnio Milenković, obzirom da Sokobanja ima jedanog inspektora, kapaciteti nisu doovljni da bi se došlo do svih potrebnih informacija.

Turistička organizacija ima sa Republičkom turističkom inspekcijom dogovor da tokom novembra organizuje informativni skup u Sokobanji gde će svi oni koji se bave uslugama smeštaja u domaćoj radinosti dobiti sve informacije o zakonskim obavezama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *