Otvaranjem izložbe počela je 27. Umetnička kolonija ,,Sokograd“

27. Umetnička kolonija ,,Sokograd“, zvanično je počela sinoć otvaranjem izložbe slika sa prošlogodišnje kolonije. Koloniju organizuje Narodna biblioteka ,,Sevan Sremac“, a održava se u Hotelu ,,Moravica“ gde umetnici stvaraju u improvizovanom ateljeu.

Izložba koja je sinoć svečano otvorena, biće postavljena do subote u maloj galertiji legata Miluna Mitrovića, a Bratislav Majkić, organizator muzejskih delatnosti Narodne bibliopteke ,,Stevan Sremac“ poziva sugrađane i goste da je posete.

Izložbu je sinoć otvorio i prisutnima se obratio predsednik Opštine Sopkobanja, Miodrag Nikolić. On je iskazao zahvalnost učesnicima, a posebno se zahvalio osnivaču profesoru Momiru Armušu, za doprinos koji je dao da likovna kolonija ,,Sokograd“ uspešno traje 27. godina.

Kroz kolonije je do sada prošlo oko 200 akademskih slikara iz Srbije i inostranstva, a Sokobanji je ostalo preko 250 umetničkih dela. Predsednik opštine je priloikom otvaranja likovne kolonije sinoć u legatu Miluna Mitrovića, najavio novi legat u saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Stevan Sremac“ i ,Kulturnim centrom Sokobanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *