Održana druga letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Druga letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, održana je juče. Odziv je bio odličan.

Оbišli smo ekipu sokobanjskog Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Niš oko 10 časova i dobili informaciju da je njih petnaestoro krv dalo za samo sat vremena od početka akcije. 

Kako nam je rekao dr Andreija Stevanović iz Zavoda za transfuziju krvi, dobrovoljno davalaštvo je od velikog značaja iako su zalihe na zadovoljavajućem nivu jer je potrebno konstantno ih dopunjavati.

Medju davaocima koje smo zatekli bio je radnik RMU ,,Soko“, Danijel Abazović iz Sokobanje. Radnici sokobanjskog rudnika su poznati po humanosti i solidarnosti i ističu se u svim akcijama dobrovoljnog davalaštva. Kako je rekao Abazović -solidarnost rudara je poznata i uvek su tu da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Кako saznajemo od Milice Milenković, sekretrarke Crvenog krsta Sokobanja, do kraja akcije prikupljene su 44 jedinice krvi što je izvanredan rezultat obzirom da je prethodna akcija u Sokobanji održana prošlog meseca. Ona se zahvalila svima koji su došli i pokazali humanost i solidarnost u obe letnje akcije jer je u ovom periodu smanjen priliv novih prikupljenih jedinica, dok su potrebe iste.