Uspon na vrh Rtnja ,,Šiljak“ i ove godine uspešno realizovan

Završene su 29. Biljoberske svečanosti u organizaciji Turističke organizacije Sokobanja, Udruženja za lekovito bolje ,,dr Jovan Tucakov” i apoteke ,,Adonis”. Završnica manifestacije 7. Jula u podnožju Rtnja, okupila je osim učesnika manifestacije i veći broj meštana i gostiju.

Uspon na Rtanj realizovan je u partnerstvu sa sokobanjskim planinarima. Iako je bilo izgleda za kišu, vreme je ipak išlo na ruku učesnicima manifestacije koji su i ove godine osvojili vrh Rtnja –Šiljak i uživali u pogledu, saznali smo od Mladena Antića partnera u organizaciji akcije i člana Planinarskog društva ,,Oštra Čuka“. Kako nam je rekao nije bilo većih problema na stazi dugoj oko 12 kilometara najviše tačka visine 1565 metara.

Mali problemi tokom uspona javili su se usled vremenskih prilika, oblačnosti sa slabom kišom, ali na sreću, kada su učesnici izašli na vrh, oblaci su se razišli, a samo zapadni deo planine je ostao u oblacima, rekao nam je Antić nakon silaska sa svojom saradnicom Marinom Živanović – Milosavljević, koja je pomogla grupi turista da bezbedno sidju do Tomićeve kolibe u podnožju Rtnja.