Dodeljeni su sertifikati i majstorska pisma učesnicima Biljoberskih svečanosti

Strah da vreme ne pokvari završnicu manifestacije ,,Sveti Jovan Biljober“ je nakon silaska sa vrha Rtnja -Šiljka nestao i učesnici su mogli da se opuste. Predsednik Udruženja za lekovito bilje ,,dr Jovan Tucakov“, Nebijša Stanojević, izrazio je zadovoljstvo što je vreme ipak išlo na ruku učesnicima koji su ovaj dan posvetili učenju da prepoznaju, identifikuju različite vrste bilja. Kako je dodao, ovogodišnja manifestacija je bila veoma uspešna, a na kraju su po tradiciji dodeljeni sertifikati učesnicima, kao i majstorska pisma onima koji su se istakli i to zaslužili prema proceni komisije.

Dodeljena su priznanja najboljim učesnicima u kvizu o poznavanju lekovitog bilja, kao i priznanja za najlepše ivandanjske venčiće.

Uz Manifestaciju Sveti Jovan Biljober, održana je i manifestacija ,,Biljober farmaceuta“ u hotelu ,,Sunce“ u organizaciji Udruženja farmaceuta Nišavsko- pirotskog regiona, Sekcije za lekovite biljke i fitoterapiju i Sekcije za apotekarsku delatnost Saveza farmaceutskih udruženja Srbije. Održani su kursevi ,,Šta znamo o etarskim uljima” i “Biljni dodaci ishrani“ namenjeni zdravstvenim radnicima i saradnicima, a mogli su da prisustvuju i proizvođači i prerađivači lekovitog bilja.