Novogodišnji turnir Karate kluba ,,Ozren Sokotop“

Novogodišnji klubski turnir Karate kluba ,,Ozren Sokotop“ održan je sinoć u prazničnoj atmosferi. Priznanja su podeljena nakon takmičenja, ali postignuća sinoć nisu bila u prvom planu. Važno je bilo druženje uz proslavu uspešne sezone i predstojećih praznika.

Na početku turnira, takmičarima se obratio dugogodišnji karate sudija iz Sokobanje, profesor Rade Lukić, a takmičenje je pratio veći broj roditelja, prijatelja i saradnika kluba.

Početničke grupe nadmetale su se u karate tehnici, a takmičari sa iskustvom u katama. Prema oceni trenera i generalne sekretarke kluba, Ivane Zanfirović, kate su izvedene na veoma visokom nivou, jer su mladi karatisti bili motivisani prisustvom roditelja.

Deca daju sve od sebe kako bi se dokazala i pokazala. Dešava se, a i ovog puta se to pokazalo da su odradili kate bolje nego nego što ih odrade na zvaničnim i međunarodnim takmičenjima. Zbog toga je ovo takmičenje veoma produktivno i održava se svake godine. Ovo je već dvadeseta godina kako organizujemo novogodišnji klubski turnir u uvek pozitivnoj atmosferi uz lepo druženje, rekla je Ivana Zanfirović sinoć nakon takmičenja.

Karate klub ,,Ozren Sokotop“ je sportski kolektiv sa dugom tradicijom. Takve klubove karakteriše familijarna atmosera unutar kolektiva. Ipak, ono što ne viđamo često u sportskim klubovima, a čime se sokobanjski karate klub može pohvaliti jeste članstvo cele jedne porodice.

Rame uz rame sa decom stali su mama i tata. Porodica Ristić takmiči se u punom sastavu. Deca imaju 5 i 6 godina. Mama je krenula sa njima da trenira, tata se kasnije priključio. Oni su inače i naši stari karatisti, trenirali su pre 15 do 20 godina i imaju svoje pojaseve, zeleni i plavi i eto, prisetili su se karate veštine i takmičili su se sa svojom decom što je fenomenalno. Meni je žao što nemamo više takvih primera ne samo u karateu, nego uopšte u sportu, sokobanjskom i uopšte srpskom sportu, da se ta ,,starija populacija“ koja je nekad trenirala uključi i trenira ponovo, da se bavi zdravim životom, istakla je Ivana Zanfirović.

Sada na kraju takmičarske sezone, kada sportski klubovi sumiraju rezultate ,,Ozren Sokotop“ ima čime da se pohvali. Veliki je broj priznanja kako sa državnih, zvaničnih takmičenja, tako i sa klubskih i međunarodnih. Posebno se istakla Ivana Pavlović, koja je nakon velikog uspeha na državnom, postigla izvanredan uspeh i na takmičenju u inostranstvu, u Sloveniji.

Drago mi je što sam pozvana na takmičenje kao članica reprezentacije uže Srbije i drago mi je što sam postigla veliki uspeh, četvrto mesto od nas dvadeset u kategoriji. Radila sam sa devojčicama iz inostranstva i ponosna sam na svoj uspeh. Nastaviću tako i dalje, kaže ova mlada talentovana sportistkinja.

Nakon uspešne sezone sledi veoma kratka pauza zbog novogodišnjih i božićnih praznika, a onda će prema rečima generalne sekretarke, Ivane Zanfirović, klub nastaviti ,,punom parom“,  jer u zavisnosti od kalendara takmičenja, već u drugoj polovini februara kreću prva takmičarska nadmetanja. Polaganje za učenička zvanja planirano je za kraj januara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *