Dan nauke i inovacija u Sokobanji

,,Dan nauke i inovacija” u okviru projekta ,,Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija“ iniciranog od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, organizovan je juče Bioskopu Moravica u Sokobanji u prisustvu većeg broja srednjoškolaca, nastavnika i predstavnika sokobanjskih ustanova i preduzeća. Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, ovim povodom posetila je Sokobanju i pre događaja u bioskopu obišla je sa predstavnicima lokalne samouprave i Srednje škole ,,Branislav Nušić“, inovacioni centar.

Projekat u okviru kojeg je održan ,,Dan nauke i inovacija“ u Sokobanji je pokrenut s namerom da inspiriše i motiviše građane da se angažuju u nauci i inovacijama, kako u profesionalnom, tako i u svakodnevnom životu. Ova aktivnost Ministarstva nauke je zamišljena vođena vizijom budućnosti Srbije kao zemlje nauke i inovacija sa ciljem da se potencijalnim inovatorima, istraživaćima pruže sve informacije vezane za realizaciju inovatiovnih projekata, kroz mogućnosti koje država pruža, objasnila je ministarka Begović. Želja nam je da dođemo do svakog inovatora, svake pametne glave i svakog preduzetnika da zajedno razvijamo ekonomiji u znanje Srbije i tako utičemo na tehnološki razvoj naše zemlje, istakla je ministarka Jelena Begović.

,,Dan nauke i inovacija“ u Sokobanji uvodnim izlaganjem otvorila je ministarka dr Jelena Begović, a prisutnima se zatim obratio predsednik Privremenog organa Opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić. On je ovom prilikom istakao da u Sokobanji postoje tri privredne grane koje se mogu baviti inovacijama, a to su turizam, poljoprivreda i rudarstvo.On je akcenat stavio na razvoj digitalnih turističkih aplikacija, platformi za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a zatim i mnoga druga rešenje. Istakao je pomoć Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ali i prosvete u Sokobanji i podsetio je na program stipendiiranja učenika koji je pokrenula lokalna samouprava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *