U planu je projekat izgradnje panoramskog puta

U toku je priprema projekta izgradnje panoramskog puta od 9 kilometara od Sokobanje delom koji vodi ka ,,Očnom“, obuhvata stazu ka Širokoj padini i vodi do Strelišta i od Lepterije do Sokobanje.

Projekat za koji postoje veliki izgledi da će biti podržan finansijski od strane Evropske unije ne podrazumeva samo samo uređenje staze, već i postavljanje mobilijara i 4 informativna punkta gde će turisti moći da dobiju informacije ili da kupe vodu, što je veoma bitno za bezbednost kretanja ovom poluekstremnom stazom, uz što manje uticaja na životn sredinu. Staza će imati dva vidikovca sa teleskopom za posmatranje.

Projekat će Turistička organizacija Sokobanje realizovati sa partnerima– Sokobanjskim ekološkim društvom i dve organizacije iz Bugarske. Ujedno, u planu je i rekonstrukcija škole u Radenkovcu, što je projekat Sokobanjskog ekološkog društva. Škola se nalazi u veoma atraktivnom ambijentu stoletne hrastove šume, a njena rekonstrukcija se izvodi u cilju razvoja turizma i ekologije, saznajemo od direktora Turističke organizacije, Ljubinka Milenkovića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *