Opština Sokobanja pomaže korisnike socijalne pomoći – danas počela podela uređaja bele tehnike

Lokalna samouprava Sokobanja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom Sokobanje, počela je ovogodišnju podelu pomoći korisnicima socijalne pomoći na teritoriji opštine Sokobanja. Pomoć je u vidu  bele tehnike i dodeljuje se prema listi korisnika koju su napravili Centra za socijalni rad i Crveni krst Sokobanje.

Ovaj vid saradnje i pomoći najugroženijima sokobanjska opština praktikuje unazad nekoliko godina i u protekle dve godine podeljeno je 29 uređaja bele tehnike. Planom za ovu godinu predviđena se sredstva u budžetu opštine Sokobanja u iznosu od 500 hiljada dinara i kupljeno je 15 uređaja. Oni će u ovoj akciji koja je počela u petak 24. novembra biti podeljenima onima kojima su itekako potrebni izjavio je ispred Privremenog organa vlasti opštine Sokobanja  Vladimir Milovanović prilikom podele pomoći korisnicima u Čitluku. Briga o ljudima kojima je pomoć potrebna, isto kao i briga o poljoprivrednicima, penzionerima, samohranim majkama, je uvek bila prioritet lokalne samouprave istakao je Milovanović.

Centar za socijalni rad je izuzetno zadovoljan ovom saradnjom sa  lokalnom samoupravom, jer korisnici pomoći ovog Centra, pored mesečne i jednokratne pomoći u novcu i namirnicama, dobijaju kućne uređaje koji su im neophodni rekao je direktor Centra za socijalni rad u Sokobanji Vladimir Pavlović. Danas su nove uređaje bele tehnike dobile porodice u Čitluku, Sokobanji i Žučkovcu. Akcija se nastavlja sledeće nedelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *