Proglašeni najbolji za mesec septembar u okviru akcije ,,Biramo najbolje“ Turističke organizacije Sokobanja

Izabrani su najbolji za mesec septembar u okviru Akcije ,,Biramo najbolje“, Turističke organizacije Sokobanja.

Priznanje za najbolju turističku agenciju dodeljeno je agenciji ,,Palma“, za najboljeg stanodavca apartmanima ,,Delfin“, dok je za najbolji turistički objekat proglašena picerija ,,La Familia“. Najbolji gost u septembru bila je Branka Gajić, a najbolji radnik u turizmu Vladica Krstić. U kategoriji ,,Udruženje koje doprinosi promociji Sokobanje“ nagrađena je Srednja škola ,,Branislav Nušić“, a u kategoriji ,,Najbolji preduzetnik“zanatska radnja ,,Mandrola“.

Za najbolje turističko seosko domaćinstvo proglašeno je domaćinstvo Bobana Blagojevića. Direktor turističke organizacije Sokobanja, Ljubinko Milenkovi, ovom povodom zahvalio se svim nosiocima turističke ponude u Sokobanji, zahvaljujući kojima su oboreni rekordi u ostvarenom turističkom prometu, naglasivši da su nosioci ponude deo, ne javnog, već privatnog sektora. Ova akcija je bila odlična prilika za promociju seoskog turizma.

 

Boban Blagojević iz Resnika, dobitnik priznanja za najbolje seosko turističko domaćinstvo za mesec septembar, kaže da je mnogo uložio u uredjenje apartmana. Pokrenuo je ovaj posao prošlog jula sa porodicom. Dogradili su letnjikovac sa počenjarom, kao i klupice, a u blizini je šuma sa pogledom na Rtanj. Gosti dolaze, naročito iz Vojvodine. Kako nam je Boban Blagojević rekao, Resnik ima potencijale za razvoj seoskog turizma i za sad su 4 domaćinstva krenula ovim pute. prema njegovoj proceni biće ih i više jer je potražnja veća od ponude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *