Rekonstrukcija parka ,,Sokolići“ privodi se kraju

Rekonstrukcija parka ,,Sokolići” biće završena do sredine novembra, saznajemo od predsednika opštine Sokobanja, Miodraga Nikolića. Postavljanje velikih sprava medju kojima je i zip lajn, privodi se kraju. Ukupno ih je 6, a pored njih mališanima će na raspolaganju biti  manji mobilijar za igru – klackalice i ljuljaške.

Osim rekonstrukcije dečijeg parka u centru Sokobanje, u proteklom periodu, lokalna samouprava je intenzivno radila  na drugim projektima u cilju unapređenja sadržaja za najmladje. Pored aktivnosti kojima smo pomogli roditelje, kao što je kupovina udžbenika i nagrađivanje najboljih u cilju motivisanja radili smo na unapredjenju sadržaja za decu, kaže predsednik opštine, podsećajući da je najavio uređenje više dečijih parkića u svim delovima Sokobanje. Prošle nedelje je otvoren park u Carini koji će biti upotpunjen sadržajima, a u planu je otavanje parka u drugom delu ovog naselja, dok će 12 sela sokobanjske opštine dobiti uređena igrališta sa parkovima za igru pored škola. Nabavka je završena, uskoro se kreće sa ugradnjom mobilijara.

Nedavno je obogaćen sadržaj vannastavnih aktivnostu u Osnovnoj školi ,,Mitropolit Mihailo”. Pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja i Kulturnog centra pokrenut je program ,,Kulturica” koji se sastoji iz radionica plesa, glume, kreativnog pisanja, likovnog stvaralaštva, novinarstva Iifotografije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *