Отворен је спортски терен у Царини

Обновљен је и свечано је отворен спортски терен на углу ,,Светозара Марковића“ и ,,Кнеза Милоша“ у насељу Царина. Ово је прво у низу игралишта које је обновљено и стављено и функцију. У плану су обнављања и реконструкције, али и изградња нових терена, као и игралишта и паркића за децу у Сокобањи.

Спортако – рекреативни центар „Подина“ и Јавано предузеће „Зеленило“ поставили су на игралишту мобилијар за децу где ће малишани из целе Царине моћи да се окупљају и проводе слободно време. На терену и игралишту је постављен и видео-надзор, ради заштите и безбедности деце и рекреативаца, али и због очувања од ломљења и оштећења мобилијара и самог терена.

Терен је јуче у присуству већег броја грађана и чланова Омладинског кошаркашког клуба ,,Сокобања“ отворио председник општине Сокобања, Миодраг Николић, а присутнима се обратио секретар Кошаркашког клуба ,,Сокобања“, Томислав Манић, који је овом риликом истакао значај овог пројекта, а то је, како је објаснио борба свих нас да спортски терени, као и паркови у Сокобањи не буду празни.

Председник општине Сокобања, Миодраг Николић, је овом приликом подсетио на почетком године најављену изградњу терена у Сокобањи и селима. Овај терен, је како је рекао био међу првима, а у том правцу ће се наставити, следећи корак је паркић у другом делу Царине, на углу Љубе Дидића и Светозара Марковића. У наредна два месеца ће бити заавршени терени у Реснику и Трубаревцу, а у плану је уређење школских игралишта у још осам села.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *