U okviru programa ,,Kulturica“, počinje sa radom škola glume

Diplomirana glumica i dramska pedagoškinja, Jasmina Radovanović, ove godine 11. put pokreće školicu glume u okviru radionica u organizaciji Kulturnog centra i Osnovne škole ,,Mitropolit Mihailo”. Deca koja mogu da pohadjaju ovaj program su predškolci i svi razredi školske dece.

Suština je da deci razvijemo samopouzdanje, da osvestimo kod njih samostalnost, da ih oslobodimo treme, da ih pripremimo za javni nastup, kao i za život, da steknu sigurnost u ophođenju, prvenstveno u školi, a onda i u zajednici, da razviju samokontrolu i da se igraju jer gluma je proistekla iz igre, ovako opisuje svoj rad sa decom Jasmina Radovanović.

Cilj je da deca lepo govore i razvijaju finu motoriku kroz scenski pokret, pre svega da budu individualci, fantastični u svojoj oblasti, ali jedino u okviru grupe. Mi glumu tretiramo kao kolektivni ,,sport”, gde svako mora da bude kao pojedinac najbolji.

Jasmina Radovanović poručuje budućim glumcima: Dodjite da se družimo, da ostanemo velika deca bez obzira što rastemo! Ono što je najbitnije jeste da budemo dobri ljudi i budemo korisni jedni drugima i zajednici, da se igramo i da uživamo!

Kontakt. 063 889 51 75, fb stranica – Jasmina Radovanović

Radionice za predškolsku decu i decu I razreda su besplatne, a za ostale važi komercijalna cena od 500 dinara po času.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *