Novo u turističkoj ponudi – Velika Porica

Udruženje građana i Mesna zajednica Šarbanovac predlažu turistima nešto novo – predeo koji je atraktivan, lepe vidikovce, izletišta i pećinu sa jamskim ulazom koja pruža poseban doživljaj šetačima i gostima.

Članovi udruženja i članovi Mesne zajednice Šarbanovac su u proteklom periodu organizovali dve akcije čišćenja prilaznih puteva od rastinja, a put je posipan nivim materijalom kako bi bio obezbeđen prilaz autom i lako dostupan.

Udruženja građana ,,Velika Porica – Rtanj“, Šarbanovac postoji nešto više od dve godine. Bavi se očuvanja životne sredine, ali i očuvanjem tradicije i starih običaja, promocijom zdravog načina života i ekologijom. Udruženje radi na promociji jednog od terena na teritoriji opštine Sokobanja koji još uvek nije iskoršćen dovoljno i smislu turističke ponude – terena južnih, malih rtanjskih vrhova koji se nalaze u ataru sela Šarbanovac. Kako nam je rekao Slaviša Djokić ispred Udruženja građana ,,Velika Porica“, turistička ponuda Sokobanje prevashodno je vezana za Ozren i Vrmdzu koja ima odličnu medijsku promociju, dok se sa medijskom prezentacijom malih rtanjskih vrhova krenulo tek od prošle godine sa par gostovanja u televizijskim emisija na RTS-u i Happy TV-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *