Dečija nedelja

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava obeležava se od 02. do 08. oktobra. Ove godine se održava pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”. Sokobanjski osnovci i deca Predškolske ustanove ,,Bucko“ tokom ove nedelje svoj praznik obeležavaju nizom aktivnosti i radionica, a od ove godine program je bogatiji. Novoosnovani Kulturni centar poklanja deci predstave.

Tradicionalno, u okviru obeležavanja Dečje nedelje,  danas, u svečanoj sali opštine Sokobanja, upriličen je prijem dece kod predsednika opštine. Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja ugostio je decu iz PU “Bucko” i učenike OŠ “Mitropolit Mihajlo”


Kulturni centar Opštine Sokobanja, povodom Dečije nedelje, poklanja deci Predškolske ustanove,,Bucko“ i učenicima Osnovne škole ,,Mitropolit Mihailo“ predstave. Juče su ,,Buckići“ uživali u predstavi ,,Aska i vuk“, dok su učenici I i II razreda u bioskopu imali priliku da pogledaju prestavu ,,Kako je Nikola dobio brata“. Posetili smo ,,Buckiće“ tokom predstave koju im je poklonio Kulturni centar i ovom prilikom smo razgovarali sa direktorkom centra, Daliborkom Stevanović i direktorom Predškolske ustanove ,,Bucko“, Dušanom Mijajlovićom koji je ovom prilikom istako značaj saradnmje ove dve ustanove.

Kulturni centar do kraja nedelje učenicima osnovne škole povodom dečije nedelje daruje još dve predstave – „Čarobno drvo“, za učenike III i IV razreda i program dečijeg pesnika Vlaste Cenića za starije djake. Ispred Kulturnog centra, direktorka, Daliborka Stevanović poziva decu da dodju i uživaju u programu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *