Projekat ,,Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“ u OŠ ,,Mitropolit Mihailo“

Osnovnu školu ,,Mitropolit Mihailo“ Ministarstvo prosvete izabralo je za učešće u projektu pod nazivom ,,Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Projekat je eksperimentalnog karaktera realizuje se u tri odeljenja sokobanjske škole – dva odeljenja drugog i jedno petog razreda.

Projekat podrazumeva dva časa nedeljno više u odnosu na dosadašnji program, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Prema preporukama Ministarstva uključeni će biti predstavnici Doma zdravlja- lekari sportske medicine koji će pregledati decu i preporučiti šta je potrebno raditi u toku nastave predvidjene ovim projektom. Reč je o korektivnim aktivnostima, jer je uočen veliki broj dece sa prekomernom telesnem težinom i defirmitetima kičme i stopala. Od sledeće školske godine Ministarstvo ovaj vid nastave planira da uvrsti u obavezni rad sa decom, saznajemo od direktorke Osnovne škole ,,Mitropolit Mihailo“, Tanje Gligorijević.

MEDIJSKI PROJEKAT “ZDRAVOSFERA” SUFINANSIRA OPŠTINA SOKOBANJA STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *