Rotari klub ,,Dunav“ iz Beograda obezbedio pomoć porodicama stradalih rudara RMU ,,Soko“

Maloletna deca rudara stradalih u nesreći koja se dogodila 1. aprila prošle godine u Rudniku mrkog uglja ,,Soko”, u narednih godinu dana dobijaće stipendije od 12.000 dinara mesečno, a za sve članove rudarskih porodica koje su ostale bez hranioca obezbeđene su kartice za zdravstvene preglede i laboratorijske analize uz veliki popust u privatnim medicinskim ustanovama. Pored toga svim porodicama poginulih rudara uručena je i pomoć u prehrambenim proizvodima. Pomoć je obezbedio Rotari klub ,,Dunav” iz Beograda. Miroslav Krmpotić, predsednik ovog kluba je istakao da je ovo akcija koja treba da inicira i sve druge koji mogu da pomognu.

Predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić se zahvalio Rotari klubu ,,Dunav” na pruženoj pomoći i rekao  je da će sokobanjska lokalna samouprava učiniti sve da stipendije deca poginulih rudara dobijaju i duže od jedne godine. U proceduri je i rešavanje stambenog pitanja porodice stradalog rudara Petra Petrovića iz Sokobanje.

Kako je objasnio predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić, stambeni objekat bice dostupan na koršćenje po završetku postupka. Pomoć porodicama je uručena na skupu koji je Rotari klub ,,Dunav” iz Beograda za porodice stradalih rudara organizovao u hotelu ,,Sunce”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *