Republika Srbija ulaže u razvoj Sokobanje

Vlada Republike Srbije i resorna ministarstva će i u narednom periodu pomagati razvoj opštine Sokobanja, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom nedavne posete.

Kako je rekao Ministar Martinović, u proteklih nekoliko godina država je uložila značajna sredstva u sve naše banje. Sokobanja se iz godine u godinu razvija i trudi da dostigne standarde evropskih i svetskih banja i mislim da će vrlo brzo postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacijau našoj zemlji, a o tome govori i činjenica da po statističkim podacima broj domaćih i stranih turista, naročito iz Bugarske Severne Makedonije raste, zaključio je Martinović.

Poseti Ministra Državne uprave i lokalne samouprave Sokobanji prisustvovao je i načelnik Zaječarskog upravnog okruga, Vladan Paunović. On je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što se dobra praksa obilaska okruga i lokalnih samouprava nastavlja, a takodje je izrazio zahvalnost svim republički organima počev od predsednika države, Vlade, resornih ministarstava i ministara. Kako je rekao jedino u direktnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i u razgovoru sa građanima može se realno sagledati problematika na terenu i videti na koji način Republika može pomoći lokalnim samoupravama da reše svoje i kapitalne, ali i lokalne stvari. Mnogo toga je zahvaljujući podršci i Vlade i ministarstava urađeno na području Zaječarskog okruga što će otvoriti nove perspektive mestima u kojima se projekti realiziju i okrugu u celini, kazao je Paunović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *