Brošura ,,Novo lice žene sa sela“

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržava se projekat “Novo lice žene sa sela” u realizaciji organizacije – Centar za društveno odgovorno preduzetništvo čije je sedište u Vrmdži. Objavljena je brošura o Novom licu žene sa sela. Ko je ona, kakva je, ka čemu teži, šta joj nedostaje i kako je podržati.


Mentorska podrška programa „Novo lice žene sa sela“ ima za cilj i jačanje ličnih i poslovnih kapaciteta žena kroz kreativan i manuelni rad, podizanje svesti o diskriminaciji i nasilju, podizanje svesti o značaju prevencije bolesti, pristup informacijama koje su neposredno važne za njihove svakodnevne živote.

Osnaživanjem žena sa sela, osnažujemo vitalno jezgro društva i osvetljavamo multipotencijal rurala istakla je Dragana Tomić Pilipović, predsednica Centra za društveno odgovorno preduzetništvo, koja je sa više od 25 godina iskustva u razvoju organizacija i pojedinaca u svetu prepoznata kao inovator socijalnih promena u ruralnim zajednicama. Dragana Tomić Pilipović je pre desetak godina pokrenula i Rural HUB u selu Vrmdža, sa ciljem osnaživanja sela kroz socijalnu ekonomiju i preduzetništvo.

Sve informacije o ovom projektu, brošuri i radionicama mogu se naći na fb profilu Mreža Jezgro.