Uspeh filma nagrađenog na ,,Vrmdža festu“

Film rediteljke Branke Bešević Gajić „Dule Savić…A u Londonu muk!“ dobitnik je Specijalne nagrade za doprinos sportu na ovogodišnjem festivalu u Vrmdži “Vrmdza Fest 2023”. Sada se prikazuje širom bivše Jugoslavije i beleži uspehe.

Ovaj dokumentarac je posvećen legendi našeg fudbala Dušanu Saviću, njegovoj karijeri i njegovom životu a jedan od protagonista filma, veliki reditelj Emir Kusturica, prisećajući se neustrašivog juriša Crvene zvezde na čuveni Arsenal kaže: „Dule je učinio nemoguće mogućim, što je životni ideal uopšte”.

Sam trenutak kada je, zahvaljujući umešnosti našeg fudbalera, lopta završila iza leđa čuvenog golmana Peta Dženingsa prerastao je u mit – dovoljan za antologijsku scenu iz filma „Munje“.
„A u Londonu muk!“, ta nezaboravna replika Glogovca našla se i u naslovu dokumentarca o Dušanu Saviću. O tom trenutku iz 1978. kada je Crvena zvezda (tri minuta pre kraja) eliminisala „tobdžije“, znaju i pričaju i oni koji tad nisu bili ni rođeni.
Film rediteljke Branke Bešević Gajić je upravo u Vrmdži na “Vrmdza Fest 2023” započeo svoj život a u toku je njegovo prikazivanje diljem prostora bivše Jugoslavije.