Sokobanju posetio šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini, posetio je Sokobanju. Povod posete je obilazak projekata koje lokalna samouprava sprovodi uz podršku Evropske unije kako bi unapredila kvalitet života građana.

Sa predsednikom opštine Miodragom Nikolićem, Bertolini je obišao postrojenje za preradu vode za piće koje je 2019. godine rekonstruisano uz pomoć EU sredstava. Sokobanja je imala veliku podršku i mnogo projekata je realizovano sredstvima Evropske unije, a fabrika vode je jedna od velikih investicija koja je podržana od strane Evropske komisije, rekao je predsednik opštine, Miodrag Nikolić koji je i u neformalnom razgovoru preneo Bertoliniju glavne probleme Sokobanje.

Kako je Nikolić ocenio vodosnabdevanje je unapredjeno u Sokobanji, ali ono što sledi jeste izgradnja fabrike za otpadne vode koja je takodje podržana sredstvima Evropske unije i rešavanje pitanja odvajanja, separacije i skladištenja otpada. Dogovorena je dalja saradnja sa Evropskom unijom, a Bertolini je istakao da se investicije u Sokobanji realizuju u skladu sa potrebama gradjana i turističkom opredeljenošću opštine.