Počeo 60. jubilarni ,,Medjunarodni festival Prva harmonika Srbije-Sokobanja 2023″

60. jubilarni Medjunsrodni festival ,,Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023.“ počeo je nastupima pobednika prethodnih festivala, a nakon toga koncert je održao pevač Nikola Rokvić.

Na letnjoj pozornici ,,Vrelo“ zvuci harmonike okupili su veliki broj meštana i gostiju iz svih krajeva Srbije koji su došli da zajedno sa organizatorima obeleže 60 godina postojanja ovog velikog festivala. Kako su nam rekli, harmonika je simbol srpske narodne muzike. Posebno su oduševljeni bili atmosferom oni koji su prvi put na festivalu harmonike u Sokobanji.

Festival su otvorili najbolji harmonikaši na prethodnim festivalima u Sokobanji: Aleksandar Saša Stanojević, pobednik festivala 1991. godine sa svojim orkestrom, njegov sin, Lazar Stanojević, prošlogodišnji pobednik, zatim Milena Minić, koja nosi titulu prvakinje festivala 2021. i Boris Milić, koji je titulu najboljeg poneo 2019. 

Nakon nastupa najboljih harmonikaša koncert je održao popularni pevač, Nikola Rokvić, sin našeg poznatog izvodjača narodne muzike, Marinka Rokvića. Ovo Nikoli Rokviću nije prvi nastup na festivalu harmonike, jer je kao dečak pevao sa ocem na jednom od njegovih koncerata.

Sutra će na sokobanjskom festivalu harmonike nastupiti najbolji u kategorijama: petlići, pioniri, stariji pioniri, mladji juniori i dueti mladji od 15 godina, a u koncert će održati pevačica Jelena Tomašević. Prekosutra će priznanja biti dodeljena u kategorijama juniori, seniori i dueti stariji od 15 godina i najbolji će se predstaviti publici. Biće proglašen i sveukupni pobednik, nosilac titule – ,,Prva harmonika Srbije 2023.“ Finalne večeri jubilarnog 60. Festivala harmonike, koncert će održati Lepa Brena.