Sutra počinje jubilarni 60. Festival harmonike u Sokobanji

Najpoznatija i najstarija sokobanjska manifestacija Međunarodni Festival „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023.“ ove godine obeležava jubilej – 60 godina postojanja. To znači da je manifestacija iznedrila 60 prvaka na harmonici među kojima su sva današnja imena renomiranih majstora na ovom istrumentu Aleksandar Sofronijević, Borko Radivojević, Vlada Panović, Slavko Stefanović, Željko Joksimović, Branimir Đokić i mnogi, mnogi drugi.


Manifestacija će ove godine trajati tri dana, od 08. do 10. avgusta, i sastojaće se iz dva dela, takmičarskog i revijalnog.
Revijalni deo programa, sve tri večeri održaće se na Velikoj sceni Letnje pozornice „Vrelo“ od 20:00 časova. U utorak, 08. avgusta nakon svečanog otvaranja festivala uslediće nastupi prethodnih pobednika festivala a zatim koncert Nikole Rokvića. Cena ulaznice za ovo prvo veče festivala je 300 dinara.


U sredu, 09. avgusta na programu je prvi deo takmičenja harmonikaša, nastup takmičara i proglašenje pobednika u kategorijama: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori. Nakon takmičenja uslediće koncert naše renomirane zvezde zabavne i etno muzike Jelene Tomašević. Cena ulaznice i za ovo veče festivala je 300 dinara


Trećeg dana festivala, u četvrtak, 10. avgusta na programu je finalni deo takmičenja, nastup takmičara i proglašenje pobednika u kategorijama: juniori, duet ispod i iznad 15 godina i seniori, u pratnji orkestra Siniše Vićentijevića. Dok žiri sumira utiske i donosi odluke o pobednicima publika će uživati u koncertu najveće zvezde narodne muzike Lepe Brene. Nakon njenog nastupa sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala. Cena ulaznice za ovo finalno veče harmonike je 500 dinara.


Prodaja ulaznica je u Turističko- informativnom centru, na Trgu Oslobođenja, svakog dana od 08:00 do 19:30 sati, a pred početak događaja karte se mogu kupiti i na samoj Letnjoj pozornici „Vrelo“. Za ljubitelje harmonike postoji i opcija kupovine karata za sve tri revijalne večeri, zbirno, po ceni od 900 dinara.
Organizator 60. Međunarodnog Festivala „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023.“ je Turistička organizacija Sokobanja. Njen direktor Ljubinko Milenković je za naš program govorio o programu festivala i gostima koji će u revijalnom delu imati nastupe.