,,Sokobanja bez granica“ – kamp za mlade iz dijaspore

Folklorni kamp za mlade iz dijaspore ,,Sokobanja bez granica“ svečano je otvoren sinoć na Letnjoj pozornici ,,Vrelo“.

Kamp je otvorio i prisutnima se obratio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za dijasporu, Đorđe Milićević. On je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da u jednoj od najlepših srpskih banja otvori letnji kamp u okviru projekta ,,Sokobanja bez granica“.

Ovaj projekat je najbolji primer saradnje u cilju zajedničke brige za dijasporu koja je kako je istako srce našeg naroda koje kuca širom sveta. Kamp u Sokobanji je prema rečima ministra rezultat naše odlučnosti da gradimo mostove izmedju naše domovine i srpske dijaspore, da negujemo naše kulturno nasledje i omogućimo našoj deci iz dijaspore da se povežu sa korenima i osete duh Srbije koji će poneti u sebi.

Predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić, sinoć je na Letnjoj pozornioci ,,Vrelo“ poželeo dobrodošlicu učesnicima folklornog kampa iz 4 države za koje će do 6. avgusta biti organizovane radionice narodnih igara i tradicionalnog pevanja. On je istakao značaj ovog projekta za Sokobanju i izrazio je nadu da je ovo samo prvi korak za uspostavljanje jače saradnje sa dijasporom.

Kamp je organizovan u okviru projekta Opštine Sokobanja i Kabineta ministra bez portfelja zaduzenog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, koji sprovodi Kulturni centar Sokobanje u saradnji sa Turističkom organizacijom i Kulturno – umetničkim društvom ,,Soko“.

Nakon svečanog otvaranja Folklornog kampa za dijasporu poklon koncert je održala grupa ,,Neverne bebe“.