Održana 12. Medjunarodna izložba pasa u Sokobanji

Dvanaesta Medjunarodna izložba pasa svih rasa u Sokobanji, okupila je 273 izlagača, od čega 70 iz inostranstva, kao i veliki broj posetilaca, ljubitelja pasa.

Uprkos lošem vremenu, izložba je održana u subotu uveče na terenima Sportsko-rekreativnog centra ,,Podina”. Za sve rase dodeljene su titule najlepši odgajivački par, najlepša odgajivačka grupa, najlepši mladi pas i najlepši pas izložbe.

Ova Medjunarodna izložba tradicionalno se održava u vreme glavne turističke sezone zbog promocije Sokobanje kao turisticke destinacije – veliki broj izlagača tada dođe u Sokobanju i ostane nekoliko dana, a s druge strane, veliki broj banjskih gostiju poseti ovu izložbu i uživa u prelepim primercima pasa svih rasa.

Izlagači sa kojima smo razgovarali kažu da su uslovi u Sokobanji odlični i da rado dolaze. Organizacija je odlična, izuzetno im se dopada naše mesto , kao i atmosfera i prostor  izložbe. Jedna od naših sagovornica je došla čak  iz Letonije, iz Rige. Vozila  2 000 kilometara da bi prisustvovala izložbi.