Specijalna bolnica ,,Ozren“ od Ambasade SAD-a dobila donaciju u vidu skenera najnovije generacije

Dijagnostika skenerom će nakon opremanja prostora u Specijalnoj bolnici ,,Ozren” biti dostupna građanima Sokobanje.

Ova ustanova je početkom januara dobila obaveštenje od ambasade Sjedinjenih Američkih Država o donaciji u vidu skenera najnovije generacije. Nakon dogovora, donatori su više puta dolazili kako bi sagledali stanje bolnice – videli kakvim kadrom raspolaže i koje mogućnosti ima. Bili su zadovoljni radom i utvrdili su da je skener neophodan za rad bolnice, kaže direktorka, dr Gordana Antonijević.

Upale pluća i promene u plućima moraju biti skenerski obrađene, a kako je Specijalna bolnica ,,Ozren” ustanova koja se bavi lečenjem tuberkuloze, a za sve tuberkuloze po završetku bolničkog lečenja bi trebalo odraditi skener kako ne bi došlo do zamene dijagnoza, ova dijagnostička metoda je bolnici neophodna za uspešan rad.

Početkom prošlog meseca, bolnica je dobila saglasnost Ministarstva zdravlja za ovu donaciju. Preostalo je opremanje prostora za skener. Dostupnost ove dijagnostičke metode je prema rečima dr Gordane Antonijević od velikog značaja za građane Sokobanje jer se na pregled skenerom veoma dugo čeka i veliki broj pacijenata pregled skenerom plaća na privatnim klinikama. Skener u Specijalnoj bolnici ,,Ozren” omogućiće građanima da preglede urade sa uputum.