MINISTARKA GRUJIČIĆ OBEĆALA POMOĆ ZA IZGRADNJU NOVOG DEČIJEG BLOKA SPECIJALNE BOLNICE ,,SOKOBANJA“

Direktorka Specijalne bolnice Sokobanja, dr Ivana Filipović je izrazila zadovoljstvo što je Ministarka zdravlja, dr Danica Grujičić u akciji obilaska poplavljenih područja obišla Sokobanju i istakla je da ovakvu posetu do sada nikada nismo imali od strane državnog zvaničnika.

Doktorka Grujičić je provela ceo dan u Sokobanji i obišla je sva poplavljena područja i sve zdravstvene ustanove. Presrećni smo što je u Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja” ministarka uočila veliku potrebu za izgradnjom novog Dečijeg odeljenja, odnosno nove dečije bolnice, rekla je doktorka Filipović za naš program.

Ona je izrazila nadu da će uz obećanja ministarke i trud osoblja bolnice uskoro Sokobanja dobiti novu dečiju bolnicu za plućne bolesti. Rekla je da postoji mogućnost da zgrada objekta bude izgrađena u blizini zgrade ,,Novog zavoda” na novoj lokaciji.

Usled nevremena na teritoriji opštine Sopkobanja, objekti Specijalne bilnice ,,Sokobanja”, pretrpeli su oštećenja zbog zbog velike količine atmosferskih padavina i bujičnih potoka. Konstatovana su sva oštećenja i biće procenjena šteta. Objekti će u narednom periodu biti sanirani i uz pomoć resornog Ministarstva i sredstvima bolnice.

MEDIJSKI PROJEKAT “ZDRAVOSFERA” SUFINANSIRA OPŠTINA SOKOBANJA STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA