ŠANSA ZA POSAO U KOMPANIJI ,,SRBIJA – ZI JIN MINING“

Predstavnici kompanije ,,Srbija – Zi Jin Mining,, iz Bora predstavili su svoju kompaniju i uslove zapošljavanja u ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Sokobanji.

Klako je ovom prilikom istakla Kristina Lazić zamenica supervizora za selekciju i regrutaciju, kompanija ima veliki broj otvorenih radnih mesta, a zarada je iznad prosečne u Srbiji. Dodala je i to da je ,,Zi Jin Mining“ prvi zeleni rudnik u Srbiji, da je grad Bor trenutno grad sa najvišom prosečnom zaradom u državi, kao i da kompanija pruža mogućnost napredovanja. Kako je objasnila fokus je na mladim ljudima sa radnim iskustvom, ali su vrata otvorena i onima koji su tek završili srednje ili visoko obrazovanje.

U sokobanjskoj ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje, zainteresovani su imali priliku da ostave biografije i informišu se o uslovima rada u kompaniji. Kompanija plaća putne troškove zaposlenima koji nisu iz Bora, ali se prema rečima Kristine Lazić, zaposleni uglavnom opredeljuju za preseljenje obzirom da se radi u sve tri smene. ,,Zi djin majning,” iz Bora traži radnike tehničke struke – mašinski tehničar, bravar, zavarivač, električar, rudarski tehničar, kao i diplomirane pravnike i ekonomiste, mašinske i elektro inženjere i do kraja godine u planu je više od 1000 radnih mesta, rekla je za naš program Kristina Lazić zamenica supervizora za selekciju i regrutaciju.