MEĐUNARODNI FESTIVAL PLESA U SOKOBANJI

Sokobanja će ovog vikenda biti centar plesa i igre. U sporskoj hali održaće se Međunarodni plesni festival “Balkan dance Juniti”.

Ovo takmičenje u plesu je međunarodnog karaktera i kvalifikaciono za odlazak na evropsko i svetsko prvenstvo. Kako kaže organizatorka Aleksandra Nikolić u ime Ekstreme dance studija iz Niša, Sokobanja će ugostiti preko hiljadu dece iz cele Srbije ali i iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Učestvuju najbolji plesači u mnogim disciplimama –“Hip-hop”, disko dens, moderan i klasičan balet, street shou, a neće biti zanemareni ni tradicionalni plesovi.

Takmičenje će po kategorijama početi već od 9 sati ujutru a biće završeno u 21 sat kada počinje gala šou i proglašenje pobednika i dodela medalja i priznanja. U toku samog takmičenja se na svakom preseku dodeljuju nagrade najboljima u kategoriji, kaže Aleksandra Nikolić. Pehari i medalje obezbeđeni su za prva tri mesta, za sve formacije i grupe, kao i za parove, duo i solo.

Međunarodni plesni festival “Balkan dance Juniti” se prvi put održava u Sokobanji i ovo je prilika za sokobanjske mališane a i malo starije da uživaju u muzici igri svojih vršnjaka iz zemlje i regiona.