HITNA SLUŽBA SPREMNA ZA POVEĆANJE BROJA JAVLJANJA TOKOM PRAZNIKA

U Hitnoj službi sokobanjskog Doma zdravlja očekuje se povećanje broja pacijenata tokom praznika zbog priliva gostiju. Ova ustanova će kao i svake godine tokom prvomajskih praznika angažovanjem većeg broja radnika u smenama hitne pomoći spremno doćekati predstojeći praznik.

U toku protekle nedelje bilo je izmedju 30 i 40 pacijenata tokom dana, a izmedju 10 i 20 tokom noći. Uglavnom su se javljali pacijenti zbog visokog krvnog pritiska, vrtoglavice, glavobolje, bolova u ledjima, a u poslednjem periodu bilo je dosta ujeda insekata i alergijskih reakcija na ujed insekata. Sporadično su se javljali pacijenti sa infekcijama gornjih respiratornih puterva, kao i poneki pacijent tokom proteklog praznika usled prekomernog unosa hrane i pića.

Saveti doktorke Vukice Djokić, pomoćnice direktora Doma zdravlja jesu umerenost u hrani i piću tokom predstojećeg praznika, jačanje imuniteta, dobar san, pravilna ishrana, svakodnevna lagana šetnja, na svežem vazduhu. Savet hroničnim bolesnicima je da redovno uzimaju svoju terapiju, da se redovno kontrolišu kod svog izabranog lekara i da rade na jačanju imuniteta.