POTPISIVANJE UGOVORA ZA SUFINASIRANJE UGRADNJE SOLARNIH PANELA

Potpisani su trojni ugovori između Opštine Sokobanja, izvođača radova i korisnika u sprovodjenju mera energetske sanacije, po pozivu za sufinasiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama. Reč je o konkursu raspisanom prošle godine, a kako je bilo preostalih sredstava, ove godine je raspisan još jedan poziv.

Ugovore za sufinansiranje ugradnje solarnih panela, potpisali su Radoslav Todorović i Nebojša Aleksić. Prema potpisanom ugovoru dobiće sredstva Opštine Sokobanja i Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 40% vrednosti ugradnje.

Prema rečima predsednika opštine Sokobanja, Miodraga Nikolića, ove godine će naknadno biti raspisani novi konkursi za sufinansiranje mera energetske sanacije, jer su sredstva bužeta za unapređenje i zaštitu životne sredine za ovu godinu utrostručena. U skladu sa povećanjem sredstava biće više sredstava za ostale pozive za energetsku sanaciju, tako da će veći broj građana moći da konkuriše, što govori o tome da brinemo o životnoj sredini i da se trudimo da opravdamo naziv ekološke opštine, istakao je Nikolić prilikom potpisivanja ugovora.