24jul Vrmdza fest

Nena Marković

Četvrti Festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest 2020” odložen je zbog pogoršanja aktuelne epidemiološke situacije.

Ova tradicionalna kulturna manifestacija prvobitno je trebalo da se održi 25. jula u Vrmdži na letnjoj pozornici podno Vrmaskog grada saopstili su organizatori Vrmdza festa.

Iako je novi datum održavanja „Vrmdža festa“ nepoznat, nisu nepoznati dobitnici festivalskih nagrada. Odlukom festivalskog žirija, nagradu za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu, koja nosi ime čuvenog reditelja i dokumentariste Petra Lalovića, ove godine pripala je Milanu Belegišaninu reditelju i piscu iz Novog Sada. Belegišanin je treći nosilac prestižnog priznanja koje su pre njega poneli Dejan Đurović (narator u emisiji “Opstanak” obrazovnog programa RTS-a) i Vladimir Manić učitelj iz Nisa, autor serije filmova o Staroj planini .

Vrmdža fest” je osnovan sa ciljem da putem filma promoviše ekološke, turističke i ideje očuvanja tradicije, a sudeći prema broju zainteresovanih, za četiri godine stekao je veliku popularnost.

Ovogodišnji organizator manifestacije „Vrmdža fest 2020” je Lokalna akciona grupa Rtanj uz partnerstvo sa UG “Forum Artistikum” iz Niša. Logističku podršku pruža kao i prethodnih godina Mesna zajednica Vrmdža i Opština Sokobanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *