09.07.2020 Prijemni ispit

Miljana Đurov

U osnovnoj školi “ Mitropolit Mihailo“ u Sokobanji prijemni ispit učenika 8. razreda je uspešno sproveden I završen u junu. Sada je u toku upis učenika u srednje škole prema listama želja koje su popunjavali nakon prijemnog ispita. Od ove godine pored tradicionalnog upisa dolaskom u školu, moguće je izvršiti upis i elektronskim putem. Od 111 učenika, upisano je 109 , a 2 učenika su ostala nerasporedjena kaže Darko Pavlović zamenik direktora osnovne skole.Prilikom popunjavanja liste želja za upis u srednju školu ucenici su mogli nabrojati najviše 20 obrazovnih profila.Rangiranje učenika prilikom upisa se vrsi na osnovu bodova ostvarenih upehom tokom školovanja i bodova stečenih na maloj maturi.

U srednjoj školi ,,Branislav Nušić,, 9. jula počeo je upis učenika za narednu školsku godinu. Zbog pandemije virusa corona , upis učenika je drugačije organizovan nego ranijih godina, uz sve propisane mere bezbednosti. Novina je i to da učenici pored tradicionalnog upisa dolaskom u skolu, mogu izvrsiti upis elektronskim putem preko portala E-uprave ističe Ana Milicević direktorka srednje škole.

Do petka je upisano 83 učenika ,sva četiri obrazovna profila su formirana – gimnazija opšti smer, ekonomski tehničar, turističko- hotelijerski smer i kuvar-konobar. Interesovanje za upis je zadovoljavajuce, imamo i ove godine dovoljan broj zaintresovanih i iz drugih opština. Par godina zaredom obrazovni profil kuvar je maksimalno popunjen, veliko interesovanje budući srednjoškolci pokazuju i za obrazovni profil turisticčko-hotelijerski smer ističe Ana Milicević direktorka srednje skole. Upis vanrednih učenika koji imaju preko 17 godina i koji nisu završili svoje školovanje u kontinuitetu, realizovaće se u avgustu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *