Други меморијани турнир у стоном тенису „Миодраг Мића Илић”

Други меморијани турнир у стоном тенису „Миодраг Мића Илић” одржан jе протекле недеље у знак сећања на рано преминулог истакнутог спортског радника Миодрага Илића. Ове године 25 такмичара надметало се у три категорије и  додељени су  пехари, медаље и захвалнице за победнике и учеснике.

Мића Илић  је био велики  спортски активиста. Радио је на зачетку и одржавању Сеоске олимпијаде, био је творац Ноћног турнира у Сокобањи и оформио је и организовао стонотениску лигу. Учествовао је у оснивању Спортског савеза општине Сокобања и био његов генерални секретар, такође, био је и један од иницијатора  да се  врати у активан рад Општински фудбалски савез Сокобање, и био је технички секретар, делегат, оснивач и такмичар општинске фудбалске лиге. Био је и подручни судија, секретар судијске организације и делегат окружне лиге. Радио је као референт за спорт у Организацији за туризам, културу и спорт  и у СРЦ “Подина”.

Меморијални  турнир у стоном тенису носи његово име а oрганизатор турнира, његов син Никола Илић,  захвалио се локалној самоуправи, Спортском савезу општине Сокобања као и сокобањским школама на помоћи у организацији и неговању успомена на Мићу Илића који је оставио велики траг у сокобањском спорту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *