Inovativna ideja učenika Srednje škole ,,Branislav Nušić“

Lola Dimitrijević, Danica Trifić i Luka Pavlović, maturanti gimnazije, su  sa profesorkom biologije Srednje škole ,,Branislav Nušić“, Glorijom Ćirković, ministarki nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jeleni Begović predstavili ideju izgradnje ,,Edukativnog eko parka“ u Resniku na mestu bivše seoske deponije.

 

Sokobanja pripada regionu gde su turizam i poljoprivreda osnovne privredne grane, a to su dve sjajne grane za inovacije, rekla je ministarka, Jelena Begović, nakon razgovora sa sokobanjskim srednjoškolcima povodom ,,Dana nauke i inovacija“, održanog u Sokobanji u okviru projekta Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pod nazivom ,,Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija“. Bitno je da vidimo šta mladi uočavaju kao potencijal za razvoj, istakla je ona prilikom obilaska štanda učenika profesorke Glorije Ćirković.

 

Vizija ove grupe đaka je izgradnje ekološkog parka sa biznis modelom za reciklažu. Ministarka je ovoj grupi dala smernice i pohvalila je njihov rad i želju da doprinesu turizmu kroz ojačavanje svesti o zaštiti prirode, recikliranju, o zelenoj planeti. Takođe je pohvalila inovativnu ideju koja se ogleda u rešenju da kroz programe i igrice ovi učenici utiču za podizanje ekološke svesti najmlađih generacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *