Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила Сокобању

Министарка за бригу о породици и демографију, проф. др Дарија Кисић посетила је Сокобању. Циљ посете био је примопредаја новог специјализованог комби возила за децу која имају потешкоћа у кретању, а које је купљено уз финансијску подршку Министарства за бригу о породици и демографију.

Према речима председника  привременог органа општине Сокобања, Миодрага Николића, потреба за овим возилом до лета ове године била је велика и превоз деце се одвијао општинским возилима, што је било веома тешко у смислу организације. Ово возило ће у наредном периоду користити пацијенти којима је потребна дијализа за превоз до Клиничког центра.

Министарка Кисић је изразила задовољство што је имала прилику да посети Сокобању. За помоћ локалним самоуправама издвојено је  4, 2 милиона динара, а Сокобања је једна од 52 општине  које је Министарство за бригу о породици и димографију финсијски подржало.

Министарка Кисић је истакла  да је ово возило купљено са циљем да се овој деци обезбеди бољу приступачност и лакши одлазак у школу и обављање других активности„Свако дете нам је једнако важно и представља највеће богатство за нашу Србију“, нагласила је она овом приликом.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *