Poetsko veče ,,Kao da sam te sanjao“ sutra u bioskopu ,,Moravica“

U organizaciji Kulturnog centra Sokobanje novembar je mesec pozorišta u Sokobanji. Kulturni centar je pripremio raznovrstan repertoar i sokobanjska publika će biti u mogućnosti da tokom novembra pogleda različite forme pozorišne umetnosti za sve generacije i za sve ukuse.

Monodrame, komedije, stend up, kabare, poznati glumci niškog i beogradskih pozorišta biće na sceni u bioskopu “Moravica” svake sedmice tokom novembra. Pozorišni program je počeo u sredu 1.novembra predstavom Niškog narodnog pozorišta ,, Sladoled”, a nastavlja se sutra 7.novembra poetskom večeri pod nazivom “Kao da sam te sanjao”. Ova predstava je zamišljena kao veče poezije i muzike, u kojem će protagonisti Vladan Savić i Kristina Savić, govoriti najlepše stihove srpskih i svetskih pesnika, kao i uživo pevati najlepše komponovanu poeziju, uz klavirsku pratnju maestra Uroša Rankovića.

U predstavi” Kao da sam te sanjao” biće izvođeni stihovi Božidara Timotijevića, Duška Trifunovića, Arsena Dedića, Matije Bećkovića, Vite Nikolića, Desanke Maksimović, Jovana Jovanovića Zmaja, Đorđa Balaševića, Žaka Prevera, Konstantina Simonova i drugih… Inače glumac Vladan Savić igra jednu od vodećih uloga u seriji “Igra sudbine”.
Direktorka KC Daliborka Stevanović je u najavi za naš radio pozvala sokobanjčane da prisustvuju ovoj poetskoj večeri, sutra u bioskopu “Moravica” od 20 sati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *