Свечаном академијом обележен Дан Средње школе ,,Бранислав Нушић“

Сокобањска средња школа прославила је у петак Дан школе свечаном академијом у биоскопу ,,Моравица“. 

Гимназија „Бранислав Нушић“ у Сокобањи почела је са радом 1. септембра 1962. године. Прва генерација ученика похађала је наставу у старој згради Основне школе, а већ наредне 1963. почела је да се гради нова зграда. За име школе је био расписан конкурс са скромном новчаном наградом. Највише предлога је било да Гимназија понесе име комедиографа Бранислава Нушића, који је често долазио у Сокобању. Бранислав Нушић је рођен 8.октобра 1864. и зато је овај датум узет за Дан школе.

 

У петак је у биоскопу “Моравица” одржана свечана академија у оквиру које су подељене наградне књиге ученицима који су учествовали на такмичењима и у пројектима током претходне школске године. Ученици и професори су припремили приредбу која је почела презентацијом овогодишње екскурзије 3. године, са акцентом на нобеловца Иву Андрића и Вишеград и песника Јована Дучића и Требиње.

Током програма ученици су се представили рециталима, певањем и свирањем, цитатима из области образовања и то не само на српском већ и на француском и енглеском језику. Ана Милићевић, директорка школе, се у свом обраћању на почетку свечане академије захвалила ученицима, професорима и целокупној заједници. Без међусобне сарадње и подршке школа не би била ово што је данас истакла је Ана Милићевић.

Свечаност је отворио хор средње школе извођењем студентске химне, а програм су водили ученици гимназије Сара Милојковић и Вук Богданић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *