Апел Савета за безбедност саобраћаја

Имајући у виду сезону обављања пољопривредних радова, као и појачан превоз огревног дрвета, Савет за безбедност саобраћаја општине Сокобања апелује на све возаче трактора и других радних машина да се придржавају свих саобраћајних прописа како би се избегле нежељене последице.


Апелује се на пољопривреднике да приликом обраде земље на коловоз не износе земљу и други материјал, а да приликом коришћења трактора и других радних машина користе исправне сигнално-светлосне уређаје, жуто ротационо светло током ноћне вожње и у условима смањене видљивости, као и уређаје за спајање вучног и прикључног возила.

Апелује се на све возаче да не возе под дејством алкохола!

Такође, Савет за безбедност саобраћаја општине Сокобања упућује апел и свим осталим учесницима у саобраћају да буду додатно опрезни и обрате посебну пажњу на тракторе и друге радне машине на путу, нарочито ноћу и у условима смањене видљивости.

Подсећамо, у току је подношење захтева за добијање нових ротационих светала за тракторе у Општини Сокобања, а Агенција за безбедност саобраћаја објавила је јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за трактор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *