Јавно-показна вежба Ватрогасно-спасилачке јединице у Основној школи ,,Митрополит Михаило“

Jавно-показна вежба Ватрогасно – спасилачке јединице одржана је у објекту ОШ „Митрополит Михајло“ у Сокобањи. Ово је једна од активности којом Сектор за ванреднне ситуације Министарства унутрашњих послова обележава свој дан.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова обележава Дан сектора за ванредне ситуације низом манифестација широм Републике Србије у периоду од 11. – 17. Септембра 2023. године.

У недељи посвећеној обележавању Дана Сектора за ванредне ситуације грађани имају прилику да се друже са припадницима Сектора за ванредне ситуације посматрањем тактичко – техничких зборова, јавно – показних вежби ватрогасно – спасилачких јединица али и да се едукују о поступању и препорукама у области заштите и спасавања. Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације, Одељење за ванредне ситуације у Зајечару организује различите активности. Јуче је  приказана јавно – показна вежба на објекту ОШ „Митрополит Михајло“ у Сокобањи. Вежба је одржана у дворишту код спортске хале. Ученици су имали прилику да се на овај начин упознају са радом јединице. Приказана им је опрема, имали су прилику да уђу у камион Ватрогасно спасилачке јединице, а приказано им је и ослобађање пене за гашење пожара.

Овим поводом разговарамо са командиром Ватрогасно – спасилачке јединице, Сашом Урошевићем.