Поклоничко путовање у Острог

Поклоничко путовање у Острог, Црквена општина Јошаница организује и ове године. Полазак је у петак, а сви заинтересовани могу се пријавити још сутра.

С благословом Његовог Преосвештенства господина Илариона, епископа тимочког, Црквена општина Јошаница организује поклоничко путовање у манастир Острог. Полазак на ово петодневно традиционално ходочашће до велике православне светиње у Црној Гори је 15.септембра. У одласку, планом пута су предвиђене посете манастирима Ђурђеви Ступови и Сопоћани, као и цркви Светог Васкрсења у Подгорици. Поклоници ће једну ноћ провести у манастиру Острог, присуствовати литургији и поклонити се моштима Светог Василија Острошког. Остатак путовања провешће у Ђеновићима, уз обиласке светиња у околини.

При повратку, планиране су посете Требињу, цркви Грачаници и манастиру Тврдош, затим Вишеграду и цркви Лазарици. Вођа поклоничког путовања је протојереј ставрофор Љубомир Јовановић, свештеник јошаначке цркве, и њему се заинтересовани верници пријављују за пут, све до 13.септембра.