Завршен је 16 ,,Фото изазов“ Туристичке организације Сокобања

Изложбом најбољих радова и доделом награда ауторима најбољих фотографија завршен је 16. ,,Фото изазов“ Туристичке организације Сокобања. Треће место је освојио  Љубише Милисављевића за фотографију ,,Љубав“, друго место је освојила  „Тишина под слапом“ ауторке Анастасије Петровић и прво место „Риболов на Бованском језеру“ Александра Милoсављевића.

Љубав
Тишина под слапом
Риболов на Бованском језеру

Ове године је стручни жири оцењивао у саставу: Милена Миленковић, туризмолог запослена у Туристичкој организацији Сокобања, Славољуб Ћирковић графички дизајнер и Александар Никодијевић професионални фотограф. Верујем да је жири и ове године имао тежак задатак, рекла је приликом отварања изложбе аналитичарка за промоцију туристичке понуде, Туристичке организације Сокобања, Александра Крстић, обзиром да је било 300 пријављених фотографија и преко 70 аутора. И ове године обезбеђујене су новчане награде. Прва награда 45.000 динара, друга 25.000 динара и трећа 10.000 динара.

Славољуб Ћирковић, члан жирија, је у обраћању присутнима приликом доделе награда истакао да је  било доста добрих  али и сличних радова. Жири је издвојио 40 радова приказаних на изложби, а затим су одабрана три најбоља.

Првонаграђени, Александар Милoсављевић, нам је рекао да је  задовољан обзиром да се такмичи задње 4 године и да ће новчану награду искористити за опрему да би слике биле још боље. Ове године је  учествовао  са пет фотографија и све су ушле у ужи избор – две су са риболова, а остале три са планинарења.