Održana II izložba tradicionalnih jela u Čitluku

U subotu 26. avgusta u Čitluku, održana je druga po redu Gastro izložba tradicionalnih srpskih jela. Manifestacija je takmičarskog karaktera i veliki broj ekipa takmičio se u kategorijama najlepši štand, nacionalna kuhinja, najlepša sukana gibanica i u pripremanju jela u kotliću na otvorenoj vatri.


U kategoriji najlepši štand prvo mesto je osvojila ekipa “DM” iz Čitluka, drugo mesto Udruženje turističkih poslenika Niš a treće Etno sekcija “Mladost” iz Poljane kod Požarevca.
U kategoriji sukane pite prvo mesto je osvojilo Udruženje žena “Slatki osmeh” iz Jagodine, drugo mesto Maja Sević iz Niša a treće Udruženje žena ,,Korman,, iz Aleksinca.
U kategoriji nacionalna kuhinja, prvo mesto je osvojilo Udruženje žena ,,Korman,, iz Aleksinca, drugo Slavica Janaćković iz Niša, a treće mesto je pripalo Zorici Žišić iz Leskovca.
U kategoriji jela u kotliću na otvorenoj vatri prvo mesto je osvojila ekipa “Đinđi rinđi”, drugo mesto ,,Ekipa za analizu” a treće mesto je zauzela ekipa “Dva vuka i Crvenkapa”.


Događaj koji predstavlja spoj tradicije, veštine i gastronomije održan je u centru sela kod Doma kulture u Čitluku. Učestvovao je veliki broj udruženja i ekipa iz raznih krajeva Srbije, a manifestaciju je obeležio i bogat kulturno-umetnički program. Organizator manifestacije je Udruženja žena ,,Etnos ES Čitluk”.