,,Сокобања без граница“

У Сокобањи почиње реализација пројекта под називом „Сокобања без граница“ који финансира Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа републике Србије са дијаспором. Реализација пројекта је у сарадњи са Културним центром Сокобања, Туристичком организацијом Сокобања, КУД „Соко“ и општином Сокобања. 

Камп за културно-уметничка друштва за учеснике из региона и дијаспоре у Сокобањи  и завршни заједнички концерт  планирају се за период од 30. јула до 06. августа. Учесници кампа су културно-уметничка друштва  из три државе региона и једно из дијаспоре,као и културно-уметничка друштва из Сокобање и околине. 

Током седмодневног кампа, за учеснике ће бити органозоване  радионице народних игара, традиционалног певања и традиционалне музике, али и рекреативне и забавне активности и излети, како би се млади из дијаспоре упознали са сокобањским крајем и својим вршњацима из Србије. На крају кампа, бесплатним завршним концертом свих учесника радионица са културно уметничким друштвима из Сокобање  презентују се резулатати радионица највила је директорка Културног центра Сокобање Далиборка Стевановић.