СОКОБАЊА ДЕО ПРОЈЕКТА РАЗВОЈА ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ИНСТИТУЦИЈАЛНОГ ЈАЧАЊА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА – „LIID“

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић присуствовао је у петак у Палати Србија у Београду Уводној конференцији пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији, чији је носилац Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Општинама је овом приликом званично уручена Потврда о ступању на снагу Оквирног споразума о спровођењу пројекта. Општини Сокобања стављена  су на располагање средства у износу од 1.483.253 америчких долара, за реализацију локалних инфраструктурних пројеката до новембра 2028. године.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић навео је да 145 јединица локалне самоуправе добијају значајне износе бесповратних средстава за реализацију локалних пројеката који ће имати снажне ефекте на унапређење живота грађана, инфраструктуре и управљачких капацитета локалне администрације.

Конференцију је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. “Овај пројекат је још један показатељ визије и енергије председника Вучића, као и Владе Републике Србије, захваљујући чему наша земља, али и сама Сокобања, доживљава раст и развој који се одвијају на одрживим основама у складу са глобалним захтевима 21. века. Хвала председнику државе и Влади Републике Србије што препознају потенцијале наше општине и константно пружају подршку како бисмо и ми корачали путем напретка,“ навео је Миловановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *