ОПШТИНА СОКОБАЊА – ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉИПРИВРЕДИ

У великој сали општине Сокобања данас су потписани уговори о субвенцијама у пољопривреди између локлане самоуправе Сокобања и пољопривредних произвођача са територије општине Сокобања. Закључена су 23 уговора и то из области говедарстава 16, пчеларства 3 и за камате 4 уговора.

Преко директних давања, општина Сокобања је определила 6 милиона и 300 хиљада динара за субвенције у говедарству, овчарству, пчеларству, свињарству, пластеничкој производњи и воћарству, у плаћању осигурања и камата. За сајмове и едукације одвојено је 500 хиљада динара и већ је реализован одлазак на Сајам пољопривреде у Новом Саду. Нова мера од ове године је прерада у воћарству. Опредељено је и 10 и по милиона динара за удружења и то из области говедарства за осемењавање приплодних крава и из области воћарстава за противградну заштиту.

Ово је била прва подела субвенција за пољопривреду у овој години. Конкурс је отворен до 30. октобра и општина ће потписивати уговоре са пољопривредницима и додељивати средства до краја године, односно, до расподеле опредељених средстава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *