СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ СУТРА У ЖУЧКОВЦУ

Сеоске игре Спортског савеза Србије одржаће се сутра у Жучковцу на теренима код школе. Почетак је заказан за 10:00 часова.

Такмичари ће се надметати у 11 дисциплина и то: мали фудбал, одбојка, шах, скок у даљ, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, народно рвање, полигон спретноси и трка у џаковима.

Победник општинског такмичења имаће прилику да учествује на регионалним играма које ће се ове године одржати у Алексинцу. Победник регионалног такмичења избориће пласман на републичко. Месна заједница која победи на републичком такмичењу добија терен у свом селу од Спортског савеза Србије! Сви такмичари добиће мајице у којима наступају на играма као и освежење и храну. Спортски савез општине Сокобања је обезбедио пехаре, медаље и дипломе за најбоље у свакој дисциплини, а Спортски савез Србије обезбеђује пехаре за прва три места у генералном пласману и лопте. Из Спортског савеза општине Сокобанја позивају све љубитеље спорта да у суботу дођу у Жучковац на забаву и дружење и присуствују надметањима у дисциплинама које се ретко виђају на нашим просторима.