ПРОГРАМ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ ЗА АКТИВНОСТИ И МЕРЕ У ОДНОСИМА СА ДИЈАСПОРОМ

Председник општине Сокобања Миодраг Николић потписао је уговор о Програму финансијске подршке са министром без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђем Милићевићем, задуженим за координацију активности и мера у односима са дијаспором.

Према овом програму, у 20 одабраних градова и општина, међу којима је и Сокобања, ће током јула и августа месеца бити одржана укупно 22 тематска летња кампа за младе из дијаспоре.

Локалне самоуправе организују спортске, научне и културно-уметничке кампове у којима ће учествовати више хиљада младих из дијаспоре, а министарство са 120 милиона динара финансира цео пројекат чији је циљ стварање чвршћих веза матице и дијаспоре.

Влада препознаје важност дијаспоре и њиховог доприноса развоју Србије. Ови тематски летњи кампови представљају јединствену прилику за младе Србе из целог света да се повежу са својим коренима, науче више о нашој култури, историји и језику, али и да створе нова пријатељства и више заволе Србију. истакао је министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић приликом потписивања уговора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *