Међународна научна конференција у Сокобањи

Међународна конференција „Знање без граница“ која окупља широку лепезу научника из различитих области, а која даје платформу за комуникацију и интердисциплинарност Института за знање и науку из Скопља одржава се у Сокобањи у хотелу „Моравица“. Тема је туризам као наука.

Конференцији је претходила интерактивна радионица којој су присуствовали сокобањски туристички радници, а коју је водио др Синиша Зарић, професор Економског факултета, Универзитета у Београду, сарадник на међународним конференцијама које организује поменути институт са професором Робертом Димитровским на челу.  Радионици је присуствовао и председник општине Сокобања, Миодраг Николић, који се обратио присутнима пожелевши им добродошлицу, а затим се осврнуо на развој туризма у Сокобањи, али и планове за унапређење туристичке понуде. Туристичку понуду Сокобање присутнима је представио и директор Туристичке организације Сокобања, Љубинко Миленковић.

Конференције „Знање без граница“ одржавају се пет пута годишње – у Будви, Грчкој, на Охридском језеру и ски центру у Банском у Бугарској, али и у једној од српских бања. Ове године изабрана је Сокобања због својих потенцијала, а како је за наш програм истакао професор Зарић, Сокобања је туристичка дестинација у успону која се и даље развија.